Za branje te objave si morate najprej prižgati štiklc na tejle povezavi ;)
No torej...danes sem naredila svoj prvi kos Tofuja!!
Sploh ni tako komplicirano kot se mi je zdelo.
Namočiš sojo(eko) čez noč, naslednji dan jo zmelješ skupaj z nekaj vode, zmes daš v vrelo vodo in pokuhaš, po cca 8 minutah kuhanja odcediš skozi krpo in dobiš sojino mleko. Naprej sojino mleko spet nekoliko pogreješ in vanj zliješ kogulant-v mojem primeru limono, počakaš da se začne sirit. Preložiš v cedilo oz. modelček in stisneš, da gre večina vode ven, daš v hladno vodo za nekaj časa...in to je to!!
Moram reči da je okusen..sploh popečen:)
In še glede GongFu-ja...to je Kitajski izraz za nekaj v kar moraš vložiti veliko truda, energije, znanja,..nekaj na višjem nivoju. Se pravi če nekdo želi zelooo pohvalit moj Tofu bo rekel:
"Hej bejba tvoj Tofu GongFu je odličen!"
Ni komentarjev:
Objavite komentar